Den lille forskel

Projekt ble-stop

Overskriften for sommerferien herhjemme er ble-stop. Villum er 3 1/2 år nu, og som sådan klar til at stoppe med ble. Vi blev enige om at med 14 dages ferie til faren, så var tiden inde! Vi har også så rigeligt bidraget til ble-industrien på Villums vegne…

Villum er nok (uden jeg tager munden for fuld) verdens mest stædige æsel, og hvis ikke vi siger at nu stopper det med ble, så tror jeg ærlig talt ikke han smider den før han skal konfirmeres! Det generer ham nemlig ikke at have den på, og hvorfor skulle man så ændre på det? You dont fix something that aint broke er Villums filosofi…

Vi startede mandag, og han har efterfølgende faktisk kun tisset i bukserne en gang pr. dag. Det synes jeg jo egentlig er flot, men vi sørger så også for han jævnligt bliver tisset af. De gange han har tisset er det alligevel lykkes ham at klemme sammen, og få gjort sig færdig på wc. Dygtig dreng!

Det der så gør, at jeg alligevel ikke er helt tilfreds med forløbet er at han bliver TOSSET når vi beder ham gå på wc. Dels fordi han bliver afbrudt i fx leg og dels fordi han er hamrende dårlig til at tage imod ordrer! Det går fint hvis der er en gulerod for ham. Fx vingummi (selvom bestikkelse går i mod alt hvad jeg tror på) eller en gave. Jeg har indført et system hvor man får en smiley i en notesbog, hver gang man laver på wc, og en side fyldt udløser en gave fra toilet-nissen. Sådan en fætter bor der nemlig her!

Er jeg for utålmodig? Jeg mener virkelig han er klar for han kan jo godt holde sig osv. Han laver bare en frygtelig ballade over wc-besøgende. Og tro mig.. Der er ren og skær protest over, at han bliver bedt om noget der ikke passer ham.. Han er på ingen måde bange for toiletbesøg eller noget. Han stejler bare totalt, og det gælder egentlig i forhold til alt, hvor han bedt om noget. Kom gerne med input kloge medforældre 🙂

image

Umiddelbart tænker jeg usandsynligt lækkert nyt undertøj fra MarMar Copenhagen vil få alle til at juble over en wc-tur!

   

4 kommentarer

 • hvordan er det gået efterflg.??

  vi er selv semi igang med at smide bleen, og er nysgerrig efter hvordan det er gået her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jamen tissedelen gik upåklageligt, og en måneds tid senere ville han ikke bruge ble om natten mere. Nr. 2 kan han godt klatte lidt med, men ingen større uheld. Han er stadig ikke begejstret for at skulle på toilet, men i børnehaven går han selv derud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Engbo Christiansen

  Det er ikke nemt, det med at smide bleen. Der er så mange teorier, omkring hvornår hvordan og hvorledes.
  Hos os havde Silke lidt tid inden hun blev 3 år været god til selv at bede om at komme på potten og tisse. Men det gik da helt tilbage igen, og så begyndte hun at gemme sig når hun skulle lave. Vi forsøgte alt, og tænkte at når nu hun lige havde været så god til at være renlig, så burde hun da ku blive det igen. Men nej, hun stejlede uanset hvad.
  Jeg tog en snak med hendes pædagog, hun rådede os til at lade hende være. Ingen pres, ingen ros, intet fokus på hende når det gjaldt toilettet. Men at vi skulle læse en bog/fortælle en historie, om en anden dygtig pige der selv gik på potte/toilet og ikke brugte ble længere.
  Det prøvede vi så, fandt en app på Ipad’en, og den fulgte hun meget med i, og spurgte ind til.
  Der gik kun 1 uge derfra, så var hun renlig. Og det var hende selv der smed bleen og selv var ivrig efter at gå på toilet. Fantastisk hvad det ku gøre, bare ved at flytte fokus fra hende!
  Tror det er forskelligt hvad der virker på det enkelte barn, men vi fandt heldigvis en metode der passede perfekt her!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • henriettelund

   Det var da en rigtig god pædagog 🙂 Og sej Silke! Her var Villum også allerede begyndt at sige til som 2 1/2 årig, men blev også lige pludselig stejl. Han fik noget forstoppelse, og så gik det helt galt. Tror netop vores fejl var, at vi havde alt for megen fokus på det! I dag har jeg spurgt om han skulle tisse nogle gange, men ikke fulgt ham på wc. Og ingen uheld! Men tissede ikke mellem kl 12 og 18.30, hvilket jeg synes er vildt!!! Men måske har han bare en usandsynlig stor blære 🙂 Tusind tak for inputtet! Tror helt sikkert også det er vejen frem… Bare lade ham styre det selv, og så tage de vask det eventuelt giver!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den lille forskel