1,2,3 fri leg!

Status og bekymringer

img_0569

Knap 6 uger har Laurits gået i børnehave nu og en lille status vil jeg lave. Han er super super glad for at være derovre. Han er træt som et alderdomshjem når han kommer hjem, for lur sover han ikke mere. Han er altid glad når han bliver afleveret om morgenen og han er ikke til at drive hjem. Det må betegnes som en succes!

Så er der jo det med hans sprog… Pædagogerne forstår ikke ret meget af hvad han siger. Jeg forstår mere, men for “fremmede” taler han ret meget volapyk. Han er heldigvis ivrig efter at kommunikere og bruger så hans kropssprog, så det fungerer alligevel. Forståelsen virker også fint – dog kan han sommetider have svært ved at fange nogle beskeder. Det oplever jeg egenlig også. Nogle gange gør og forstår jeg det han siger – andre gange det modsatte. Det giver jo egentlig også mening, når han er så markant meget bagefter sprogligt.

Jeg er mega bekymret. Jeg er så bange for det ikke “kun” er pga ørene. At der er noget mere alvorligt galt med ham. Det gør ondt at tænke på, og skrive, men jeg bliver nødt til at lukke min frygt ud. Ellers fylder den for meget. Tanken om der skulle være noget galt med mit elskede barn er så hård. Jeg kan ikke lade være med at tænke på om jeg har gjort noget. Har jeg overset noget eller skulle jeg have gjort noget anderledes. Jeg ved det ikke. Jeg ved bare frygten fylder. Jacob er mere rolig og jeg prøver at tænke som ham. 

Vi skal snart have nyt møde med en talepædagog og det ser jeg rigtig meget frem til. Hun kan måske hjælpe mig med at få sat ord på de tanker jeg har. Jeg ved en masse om børns udvikling via den uddannelse jeg har, men jeg kommer til kort, når følelserne raser.

Men for at vende tilbage til starten, så trives Laurits. Han er smækfyldt af selvværd og det skal vi dyrke. Jeg viser ham ikke hvad der foregår inden i mig. Og der er jo ikke så meget at gøre. Andet end at vente og se hvad fremtiden bringer. Jeg er bare typen der gerne vil have svar og får jeg dem ikke kan min hjerne løbe løbsk med mig. Det skal jeg arbejde med, for ser vi bort fra hans udfordringer er Laurits verdens skønneste lille unge.

   

4 kommentarer

 • Maria

  Tusind tak for at dele sådan er personligt indlæg. Jeg har selv en søn på knap tre år, som heller ikke taler et forståeligt sprog, går til talepædagog (så meget de nu kan på den alder) osv, så jeg kender alt til dine tanker, og mon ikke mange flere læsere gør det også. Al mulig held og lykke til din lækre lille dreng med sprogudviklingen. Kh. Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Lund

   Selv tak 🙂 Og rigtig meget held og lykke til jer også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • <3 <3 <3
  Håber, mødet bliver godt. Min 10 årige kusine talte ikke rent før i 1. klasse, og gik meget til talepædagog i børnehaven, men klarer sig rigtig fint både socialt såvel som fagligt idag 🙂

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Lund

   Tak 🙂 7,9,13 klarer Laurits sig også fint socialt! Og det er også noget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1,2,3 fri leg!