Overskudsmenneske med ømme fødder

Projekt avocadotræ

36e8c7ad-378e-416e-adb8-a8a1a6b2434a
Guderne skal vide jeg har forsøgt før. At skabe et avocadotræ. De er så flotte og det er da det ultimative bevis på at man har grønne fingre, hvis man kan gro noget ud af en sten. Det er bare aldrig lykkes. Ethvert forsøg på at få avocadosten til at spire er endt med skidtet er rådnet for mig. Det skulle ellers være så nemt. Siger de kloge på internettet – men det er det altså ikke for mig. Så nu har jeg kastet mig all in i projekt avocadotræ.

Herhjemme har jeg sat et par sten i vand. Dem har jeg dog ikke den store tiltro til, da jeg ikke har et sted de kan stå i direkte sollys og varme. Og det er vist bedst. Jeg har sat dem på køkkenbordet, hvor Laurits ikke kan nå. Kender jeg ham ret ville der gå lige nøjagtig fem minutter inden vandet var drukket og stenen smidt ud, hvis mine avocado-reder står i hans højde.

Oppe på arbejde har jeg til gengæld gang i en decideret avocadofabrik. En udrugninscentral om man vil. Der har vi nemlig det perfekte sted til projektet, hvor der er masser af sol og varme. Og jeg har helgarderet mig ved at sætte stenene til spiring på tre forskellige måder:
1: Den klassiske med stenene placeret halvt dækket af vand. Jeg har stukket tandstikker i kalorius og supplerer med vand i takt med det fordamper. Nogen siger stenene skal være halv dækkede, andre de kun lige skal røre vandet og nogle mener stenene skal være næsten dækket. Hvad der er mest rigtigt ved jeg ikke. Nogle med erfaringer på linjen?
2: En enkelt sten har jeg proppet i en skjuler med jord. Den er sat halvt ned og så skal jorden holdes fugtig. Umiddelbart virker den metode mest sikker, men det skulle vist også være den version hvor spiring tager længst tid.
3: Sidst, men ikke mindst har jeg bare ladet nogle ligge i vindueskarmen. Om det virker ved jeg ikke helt, men gør det vil jeg helt sikkert føle mig snydt over alle se prøvelser jeg gennem årene ellers er gået igennem for at få et avocadotræ!

Jeg er ret spændt på om jeg reelt ender med et træ. Jeg har hele 13 sten i gang, så der må virkelig være noget af det der lykkes! Har i erfaringer mes at få avocadosten til at blive til træer?

 

ee2b9555-51de-4371-9fba-f2534b6a33f5

   

2 kommentarer

  • Det er ret hyggeligt at se dem gro. Jeg har et avocadotræ der er ca 3 år gammelt, og det er over en meter højt. Så man skal bare være væbnet med tålmodighed 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overskudsmenneske med ømme fødder