Hvornår skal man gå til en psykolog?

Hvornår skal man gå til en psykolog? Genkender du dig i beskrivelsen af min liste, skal du måske overveje at tage kontakt til en psykolog.
Hvornår skal man gå til en psykolog?

Hvornår skal man endelig tage kontakt til en psykolog?

Det er ikke altid nemt at vide hvad der er normalt og hvad der er unormalt at føle, de fleste af os har noks stillet os selve spørgsmålet “hvornår skal man gå til en psykolog”. Depressive tanker og negative mønstre kan variere meget i styrke og i omfang. Hvis du føler dig psykisk syg, skal skal du måske overveje at søge hjælp. Kan du for eksempel genkende dig selv i en af følgende beskrivelser, så er de måske tid til at overveje at få nogen psykologhjælp:

  • Du har en følelse af tomhed eller depression, der ikke forsvinder.
  • Du har depression eller angst.
  • Du har svært ved at stole på andre mennesker.
  • Du er afhængig af alkohol eller spil.
  • Du føler dig stresset eller har svært ved at sove eller koncentrere dig.
  • Du har tvangslidelser, en spiseforstyrrelse eller selvskade.
  • Du har været igennem en alvorlig hændelse eller havnet i en krise.
  • Du har det dårligt uden at kende årsagen.
  • Nogle gange kan du også have symptomer i din krop, såsom træthed, smerter i skuldre, mave eller ryg.

Du har svært ved sociale relationer

Du kan have svært ved at komme sammen med andre mennesker. For eksempel vil du måske undgå tætte relationer. Eller blive forelsket i den samme type partner igen og igen, selvom du ved, at han eller hun sandsynligvis vil skuffe dig.

Du kan have svært ved at sige nej og gøre dine behov gældende over for andre. Du kan have problemer baseret på lavt selvværd.

Når du går i psykoterapi, kan du lære at forstå dig selv bedre og kunne træffe forskellige valg i fremtiden. Spørgsmålet om hvornår det er tid til at søge psykologhjælp er nogle gange udfordrede for en selv. 

Jeg havde selv en periode da jeg var meget stresset og fik kontakt til en dygtig stress psykolog i København. Efter et par gange fik jeg det bedre, så bare fordi at man overvejer at søge hjælp og stiller sig selv spørgsmålet “hvornår skal man gå til en psykolog” så er det ikke ens betydning med et langt forløb og en diagnose der kaldes f.eks. depression. 

Hvornår skal man gå til en psykolog? Genkender du dig i beskrivelsen af min liste, skal du måske overveje at tage kontakt til en psykolog.