Så meget kostede det at hyre et byggefirma i København

Stack of cardboard boxes in living room at new house on moving day

Hvor meget koster et byggefirma?

Jeg betalede ca. 450.000kr for en komplet renovering af 5 værelse lejlighed og jeg synes at prisen var lav, da nogle tilbud løbede op i 700.00kr, der er meget mere arbejde med renovering, ting man slet ikke havde forestillet sig. 

At ansætte et byggefirma er meget lettere sagt end gjort. Det fandt vi ud af når vi skulle bygge om hjemme og indhente tilbud på altan mv. Det er ofte sådan, at det ikke rigtig er muligt at sætte en fast og sikker pris for, hvor meget det kommer til at koste, fordi de forskellige dele varierer så stort, at det simpelthen ikke er muligt. Der er også masser af måder og forskellige faktorer, der påvirker prisen, og på denne side vil jeg gøre mit  bedste for at give dig en fornemmelse af, hvor meget prisen kan være for dig, når du lejer et byggefirma, så at du kommer fri samme arbejde som jeg gik igennem med at lede efter byggefirma priser. Men her er en liste over forskellige ting, der påvirker byggefirma priser op eller ned:

  • Type arbejde
  • Hvor i landet du bor
  • Valg af materiale
  • Generelle muligheder / udfordringer på stedet
  • Arbejdets omfang

Byggefirma priser for at bygge et hus

Det er måske den del, der er sværest at svare på, når det er et helt nyt hus, der er brug for. Det handler om masser af forskellige dele, der er nødvendige, hvor tilslutninger af spildevand, låsesmed, vand og el, ny etavle er vitale dele for at det kan fungere. Derefter er der omkostninger til tilladelser og også de faktiske omkostninger ved grunden, som du planlægger at bygge huset på. Dette inkluderer naturligvis også omkostningerne ved selve huset, og den måde, du betaler for det, varierer fra virksomhed til virksomhed. Selve byggeriet kan dog foregå på forskellige måder, hvor nogle vælger at gøre det via en totalentreprise, mens andre i stedet foretrækker at fungere som deres egne projektledere og styre de forskellige dele og sikre, at det holder plan og budget.

Det er mildest talt en udfordring at bygge et helt nyt hus, men takket være anerkendte og erfarne byggefirmaer er der meget hjælp at hente, når det kommer til disse nye konstruktioner. Mange tilbyder totalløsninger, hvor de tager sig af alt det tekniske, så det eneste du som kunde skal bekymre dig om, er, hvordan det skal se ud, og hvad huset og haven skal indeholde.

Hvad koster et byggefirma til en lille opgave?

Der er også tidspunkter, hvor det ikke er relevant at bygge bare helt nyt fra bunden. Mange gange kan det i stedet være på tide at bygge noget eller måske genopbygge. Selv i disse situationer er det let at hyre et byggefirma til at få arbejdet udført, og samtidig er det meget lettere at regne med det. Det skal dog siges, at de ovennævnte grunde til, at priserne kan variere også gælder her, så det er slet ikke sikkert, at de priseksempler, vi behandler herunder, fuldt ud svarer til det, der gælder for dig.

Byggefirma priser til have og altan

Altaner bliver bygget overalt i Danmark. Det er måske en af de største sommertraditioner, der er. Mange kan lide at genopbygge deres altaner selv, men du skal huske, at viden, dygtighed og tålmodighed er påkrævet, når du bygger, så det er et godt resultat. Alternativt kan du ansætte et byggefirma, hvis du vil, hvilket betyder, at jobbet bliver udført både hurtigere og bedre. Når du lejer en bygherre til denne service, kan du gøre det på to måder – enten en aftalt fast pris fra begyndelsen eller en timebetaling, hvor du accepterer, at det kan tage et bestemt stykke tid. Sig, at arbejdet med en terrasse tager 30 timer, og byggefirmaet opkræver 640kr  i timen. Det bliver så 19.000kr. Husk derefter, at omkostningerne ved materialet tilføjes.

Priser renovering af facade

Også her er det et spørgsmål om, hvordan aftalen og aftalen med byggefirmaet ser ud, men hvad der vil koste er både selve servicen og det materiale, der skal bruges. Det er interessant at huske på, at de priser, du tilbydes, ikke altid behøver at være den endelige, men det er også meget muligt at ræsonnere og forhandle med et firma, du kan lide, og få prisen ned. Så hvis en facaderenovering skulle koste omkring 40.000kr for servicen, ville omkostningerne til materialet også blive tilføjet. Her er det muligt at forhandle, for eksempel hvis den samme virksomhed køber alt det nødvendige materiale ind, kan du forhandle den faktiske serviceomkostning yderligere ned.

Netop fordi konstruktionen, både helt nye og mindre renoveringer og tilbygninger er så individuelt tilpasset og meget specifik fra sag til sag vedrørende priser, er det ikke muligt at sætte en præcis pris. Det bedste du kan gøre er at begynde at anmode om tilbud og samtidig tage din forhandlingshat på! Det ved jeg i hver fald alt om, fandt alligevel de bedste byggefirma priser hos Sjællands byg i København, deres murer Amager er til at anbefale!

Er du nysgerrig på hvordan en el renovering går til? Så Synes jeg at i skal tage et kig her