4 ting, du skal lære dine børn om el og el sikkerhed

little cute girl with light bulb in hand

Ting, du skal lære dine børn om el

Vidste du, at den menneskelige krop består af 70 % vand? Derudover kører el med 186.000 miles i sekundet. Hvorfor har disse tal betydning? Nå, fordi el er i stand til at bevæge sig hurtigt gennem vand.

Disse statistikker gør den menneskelige krop til en god leder af el og gør det også muligt at mærke effekter med det samme.

Fortsæt med at læse her for sikkerhedstip, voksne bør lære børn at fremme el sikkerhed og undgå el reparation i og omkring dit hjem. Der er også mange elektrikere som kommer med gode råd, f.eks. som på denne side: Døgnvagt Elektriker Amager (se nederst)

Overbelast ikke dine forlængerledning

Forlængerkabler er designet til almindelig brug og kommer i mange forskellige størrelser, kan bruges indendørs eller udendørs og kan rumme flere apparater. Selvom forlængerledninger er gavnlige, bør de bruges som en midlertidig løsning og ikke langsigtet.

Overbelastning af et el-system med for mange el-apparater kan starte en el brand.

Hvorfor sker dette? Kort sagt på grund af strøm. Når der flyder for meget af en el strøm gennem et el-system, kan lederen begynde at varme op for at sprede den energi, der ikke kan ledes. Denne varme kan bygge op, indtil lederen bliver varm nok til at starte en brand. Hvis du har for mange forlængerkabler så bør du få en professionel elektriker Gladsaxe eller hvor du bor til at se over din el. 

Af denne grund er boliger udstyret med HPFI-afbrydere og sikringer.

Træk ikke en forlængerkabler fra væggen

Når du bruger en forlængerledning, skal du huske, at det er afgørende for dig og din families sikkerhed at bruge en korrekt.

Ved at trække i et kabel kan du beskadige et stik, en stikkontakt eller endda det apparat, der er tilsluttet. For at fjerne en kabel fra en stikkontakt, skal du altid placere din hånd på stikket for at tage ledningen ud af stikkontakten i væggen .

Pas på dine el kabler

Der er mange misforståelser om elkabler, og om de er sikre at røre ved eller omgås.

Nedenfor har vi listet et par af disse almindelige misforståelser for at minde dig om vigtigheden af ​​el sikkerhed.

Misforståelse #1: Fugle lander på ledninger, så de er sikre at røre ved.
El hovedmål er at nå jorden. På grund af dette vil el altid forsøge at komme til jorden gennem den nemmeste eller mest direkte rute. Fugle kan ikke få stød, når de lander på en elkabeler, fordi fugle ikke repræsenterer en vej til jorden. En fugl, der er på den el ledning, rører ikke noget andet, så  strømmen har ikke andre steder at gå, så den vil fortsætte med at pulsere gennem ledningen.

Misforståelse #2: El -kabeler er isolerede, hvilket gør dem sikre at røre ved.
Elledninger er ikke isolerede. Du bør altid undgå at komme i kontakt med dem, fordi berøring af dem og have kontakt med jorden vil resultere i stød.

Misforståelse #3: Min stige er ikke af metal, så det er sikkert at hvile på en strømkabel
Der er mange ledere af el. Selvom du ikke har en metalstige og bruger en træstige, skal du stoppe op og tænke: “Kan min stige have noget vand på den?”. Hvis svaret endda er tæt på et måske, skal du ikke risikere muligheden for at komme alvorligt til skade ved at røre ved din stige, der også rører en elkabel

Misforståelse #4: Min stige rører ikke linjen, så jeg er sikker.
Dette er ikke sandt. Hvor langt væk er din stige fra el-ledningen? Det er vigtigt at bemærke, at el er i stand til at hoppe og ofte gør det, når en leder kommer inden for en vis nærhed, afhængigt af nogle få faktorer, såsom vejret og spændingen på el ledningen. Du bør prøve at holde dig selv og alle objekter mindst 2 meter fra kabler.

Spil det altid sikkert, når det kommer to være omkring elledninger. Hvis du ikke ved, om en situation er sikker eller ej, skal du kontakte din lokale elektriker for at få svar.

Hold genstande væk fra vand

Det er vigtigt at huske, at vand og el installationer ikke er et godt mix. Sørg altid for, at du holder det el udstyr tørt og væk fra vand for at forhindre beskadigelse af dine apparater, samtidig med at du sikrer din sikkerhed mod skader eller stød.

Hvis du arbejder med el apparater eller for eksempel trækker et stik ud af en stikkontakt, så sørg for at have tørre hænder. Husk at holde alt el udstyr væk fra plantekrukker, akvarier og håndvaske, brusere eller badekar for at forhindre, at vand og el kommer i kontakt.


Børn er naturligvis nysgerrige, så det er vigtigt at beskytte dem mod, hvad de end måtte komme ind i undervejs. Ved at lære dem disse el sikkerhedstip kan du hjælpe med at holde dine børn sikre og opmærksomme. Hvis du føler, at dit hjem trænger til el reparation eller blot har brug for en overspændingsbeskyttelse i hele hjemmet Her kan du læse flere tips om el-sikkerhed.