Hvordan kommer jeg i gang med at investere i aktier

Hvordan kommer jeg igang med at investere

Gennem aktier kan du tjene mange penge, det har jeg mange venner der har bevist flere gange. Men det kan føles svært at komme i gang med at købe og sælge aktier som nybegynder. Hvordan starter man, hvor kan man købe og handle aktier og hvad er en aktie egentlig? 

Hvordan starter jeg med aktier?

For at starte med aktier som nybegynder er det først og fremmest nødvendigt, at du har lidt penge sparet. Altså opsparede penge, som du ikke har brug for lige nu eller de næste par år. Tidshorisonten er vigtig, når du investerer på aktiemarkedet, en almindelig anbefaling er, at du ikke skal bruge pengene inden for de næste 5 til 10 år.

Grunden til dette er, at aktier og aktiemarked kan gå op og ned i værdi og tiden er en faktor. Man investerer jo i håb at værdien skal gå op. 

Information og viden er vigtig i begyndelsen

Før du som nybegynder går i gang med at købe og sælge aktier, er det en god idé at læse om forskellige måder at arbejde med aktier på for at danne dig en idé om, hvordan aktiekurserne fungerer. Andre ting, du bør tjekke ud, er også, hvilke gebyrer der tillægges og hvad der sker med skatten af et eventuelt overskud.

Derfor er det en rigtigt god idé at samle siden om emnet før du starter, på nettet f.eks. på sider som denne: https://aktieskole.com/

Hvordan kommer jeg igang med at investere