Det gør collagen for din krop

Har du set reklamer for collagen og overvejet, hvad det egentlig er for noget? Collagen fås som kosttilskud i mange helsekostforretninger, men måske du primært ser kosttilskud som noget, folk, der træner meget, tager. Det er langt fra de eneste, der har godt af kosttilskud. Kosttilskud kan ikke erstatte en varieret kost, men det kan fungere som et godt supplement til dig, der måske har svært ved at dække det den vej igennem.

Collagen er det protein, der er mest af i kroppen. Det er essentielt for, at vi kan fungere. Noget af det, det gør, er, at det øger hudens elasticitet. Hvis du godt kunne tænke dig, at din hud får det endnu bedre, end den har det lige nu, kan det altså være, at det er collagen, du skal prøve at se nærmere på. Det fås som pulver, der kan blandes op med forskellige føde- eller drikkevarer, så du nemt kan indtage det. Her kan du se prisen på collagenpulver.

Forskellige typer af kosttilskud

Collagen er naturligvis ikke det eneste kosttilskud, du kan få nytte af, selvom det er et af de vigtige. Kroppen har brug for forskellige vitaminer og mineraler. Langt de fleste er nogle, kroppen enten selv producerer eller vi indtager gennem kosten, men der er nogle ting, som mange har udfordringer med at få nok af.

Det helt klassiske eksempel er formentlig D-vitamin. Du ved formentlig godt, at det er noget af det, vi får gennem solen. Det betyder også, at det i vinterhalvåret ikke er ualmindeligt at være lidt i underskud af D-vitamin. En god gåtur i dagslys gør meget, men hvis du for eksempel har været en tur forbi lægen og har fået at vide, du mangler det, er det et vigtigt kosttilskud at supplere din kost med – du vil forhåbentlig opleve, at det giver dig energi, når reserverne er i orden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.