Legetøj til apportering stimulerer hundens sanser og aktiverer dens krop. Hunden bør aktiveres hver dag. Det er også meget sundt for dig selv.
Lille hund apporterer
Apportering med frisbee

Skal din familie have hund? Husk træningen

Alle hundeejere vil nok være enige i, at der både er mange glæder og meget besvær forbundet med at have en hund i familien. Heldigvis vil de fleste også mene, at glæderne langt overstiger besværlighederne.

Du får ikke en mere hengiven ven og beskytter end en hund. Den kan berige både dit og børnenes liv i en meget høj grad. Så må det ekstra arbejde bare være en del af pakken. Jeg kan i hvert fald slet ikke forestille mig et liv uden vores hund.

En hund skal opdrages og trænes

Når en hund er velopdraget og veltrænet, så er livet sammen med den en større fornøjelse. Hunden vil være i bedre balance og harmoni, og derfor er det også til gavn for hunden, når den har nogle rammer. Hundens adfærd må reguleres, så den passer til et hjem og en familie. Når hunden har nogle tydelige rammer og kender sin plads i flokken, så vil den også være mere tryg og harmonisk.

Det kræver meget arbejde at træne og opdrage en hund. Der skal sættes ind så tidligt som muligt, og det skal fortsættes gennem hele hundens liv. Det vil derfor kræve noget af dig. Heldigvis er træningen også sund for dig.

Apportering i vand

Fortsæt med at træne med hunden

Hunde i alle aldre skal trænes. Det grundlæggende skal trænes allerede, mens hvalpen er lille, men træningen skal holdes ved lige derefter. Det betyder blandt andet, at du skal blive ved med at lege med hunden og dermed træne dens færdigheder.

De fleste hunde elsker at hente den genstand, som du har kastet til den. Så kan den enten springe op for at gribe den, eller den kan løbe ud og hente det, som du har kastet med. Til disse populære apporteringslege findes der noget virkelig godt legetøj til apportering, som er både solidt og skånsomt for hundens tænder og gummer.

Når du render og leger med hunden, så får du også bevæget dig. Det er jo altid sundt. Det gælder i øvrigt også, når du går tur med den.

Hunden skal også have fred

Det er vigtigt for en hund at blive stimuleret og aktiveret. Det er også vigtigt, at den har mulighed for at trække sig tilbage til sin kurv for at slappe af. Her skal den gerne have lov til at ligge og puste ud og få fred. Det kan godt være lidt svært for små børn at forstå, men så kan du måske sætte hundekurven ind på et værelse, hvor døren kan lukkes til.

Afhængigt at hundens alder vil den snart være klar til leg og sjov igen. En hvalp og en gammel hund har dog behov for mere søvn og hvile.