Købe el materialer online eller i fysisk butik

Købe el materialer online eller i fysisk butik

Har jeg sagt at min mand er elektriker for et af Københavns mest anerkendte el-installatørfirmaer?

Derfor interesserer jeg mig en del for elektriker produkter. Her er min liste om hvad du skal tænke på ved køb af el produkter.

Tjekliste ved køb af el produkter

Når du køber et el produkt, skal du foretage visse kontroller og stille de rigtige krav til sælgeren. Dette er især vigtigt, hvis du køber dit produkt online. Vi har udviklet en praktisk tjekliste for at gøre det lettere for dig, når du køber nye elektriske produkter.

Tjek produktet gennem at krydse før følgende ting

  • Kan jeg bruge produktet på den måde og i de miljøer, jeg har tiltænkt? Hvis produktet f.eks. Skal bruges på badeværelse eller udestue, skal du kontrollere, at det har den korrekte IP -klasse (se link herunder).
  • Er produktet CE -mærket?
  • Er produktet mærket med en typebetegnelse (identifikation af produktet)?
  • Er produktet mærket med hvilken strøm og spænding det er beregnet til (etiketdata)?
  • Er produktet mærket med producentens navn og postadresse?
  • Hvis producenten ikke er i EU / EØS, er produktet mærket med importørens navn og postadresse?

Har produktet et dansk beskrivelse?

Er der brugsanvisning og sikkerheds information på dansk? Der kan være vigtige ting der, der kan hjælpe dig med at se, om el produktet er fremstillet til brug i Danmark og kan bruges på den måde, du havde til hensigt.
Angiver producentens anvisninger, hvor og hvordan produktet kan og kan installeres?
Hvis noget af dette mangler, kan det være en indikation på, at produktet ikke er fremstillet til brug i Danmark. Kontakt derefter sælgeren. Hvis sælgeren ikke kan eller vil besvare dine spørgsmål, bør du afstå fra at købe.

Tjek sælgeren

Sørg for, at sælgeren angiver sit navn, organisationsnummer eller tilsvarende, adresse, e -mail -adresse og telefonnummer. Dette er især vigtigt, hvis du handler elektriske produkter online.
Kontroller, hvordan sælgeren håndterer spørgsmål og klager. Prøv at finde ud af, om virksomheden har arbejdsrutiner for spørgsmål og klager.
Vær altid mistroisk over for ekstremt billige tilbud eller mirakuløst gode produkter. Hvis det lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis det.

At købe dårlige el produkter har lige så stor konsekvens som at udføre el arbejde uden autorisation